Om Oss


Lunds Hundungdom

Lunds Hundungdom är en ideell lokalorganisation som har funnits sedan 2004. Denna klubb är en del av Sveriges Hundungdom och därmed även kopplad till SKK, Svenska Kennelklubben. Vi delar klubbstuga och inhägnad apellplan med Lunds Brukshundsklubb och vi har även ett samarbete med Studiefrämjandet.

 

Vi är en klubb för alla hundintresserade ungdomar mellan 6-25 år oberoende av om man har egen hund eller ej. Hos oss kan du gå kurser, sitta i kommittéer, umgås med likasinnade eller bara komma för att träna med din hund. Vi anordnar även roliga aktiviteter såsom sommarläger eller en sommarkurs där du kan komma och testa på flera olika sorters hundträning.

Styrelsen

Den nuvarande styrelsen består av 3 medlemar. Linda, Rebecca och Annika. Styrelsen röstas fram vid varje årsmöte. Vill du vara med i styrelsen? Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt.

Mål & Värderingar

Våra mål

Genom vårt arbete i LHU vill vi bedriva ungdomsvårdande verksamhet. Vi hoppas på att kunna öka förståelsen för hundhållningen i samhället. Vi vill sprida kunskap om hundens vård och fostran. Dessutom vill vi verka som en naturlig övergång till SKKs läns- och specialklubbor.

Våra värderingar

I LHU är vi öppna för alla ungdomar med eller utan egen hund. Vi arbetar efter ideella och demokratiska principer. Vi är obundna av religiösa eller politiska åsikter. Våra aktiviteter är både drog- och alkoholfria.